Logo Achmea

Contact information

Laan van Malkenschoten 20
7333NP Apeldoorn
Netherlands
Website

Achmea

In ons leven draait het steeds meer om data. Bij Achmea proberen we op basis van data de toekomst een stap voor te zijn: zo maken we voorspellingen om onze klanten nog beter te bedienen en de maatschappij te ondersteunen. We gebruiken bijvoorbeeld geodata om bij stormschade klanten sneller te helpen. We ondersteunen de politie met data van inbraken, zodat ze weten waar ze het beste kunnen patrouilleren. Ook zetten we data in om verkeersstromen te verbeteren op basis van informatie uit schademeldingen. Daarmee hebben we een verantwoordelijke taak, waarbij je als data-analist niet alleen invloed hebt op onze organisatie, maar ook op de rest van Nederland. 

Momenteel werken er ruim 300 data-analisten verspreid over diverse afdelingen en divisies binnen Achmea. Ieder met hun eigen expertise en doel. Of je hart nu ligt bij het analyseren van klantgedrag, het aan de start willen staan van proces- en productverbetering of misschien wel bij het vaststellen van premies: je werkt hoe dan ook met enorm veel gegevens. Een grotere databank dan de onze zie je zelden. Dat maakt de functie van data-analist bij Achmea er eentje met een extra dimensie.

Interesting for: Biology, Chemistry, Computing Science, Mathematics, Physics and Astronomy
Offers: Bachelor Internship, Business Course, Inhouse Day, Master Internship, Part-time Side Job, Starters Function, Traineeship
This company is unfortunately not interested in non-Dutch speaking students.