Logo Politie

Contact information

None
None None
Netherlands
Website

Politie

De politie beschermt de democratie, ze handhaven de wet en ze hebben gezag op straat.

Waar nodig biedt de politie een helpende hand. In noodsituaties grijpen ze met geweld in. Waar anderen een stap achteruit doen, stappen politieagenten naar voren, waar nodig met geweld - mogelijk met gevaar voor eigen leven. De politie is actief in gesprek met burgers en partners.

De politie doet dat met oog voor wat belangrijk is voor de samenleving. Het optreden van de politie wordt altijd nauwlettend gevolgd. De politie is er voor iedereen en daarom zijn de kernwaarden van de politie integer, moedig, betrouwbaar en medelevend.

IT voor de Politie

Zaken als development, BI, data science en cybersecurity staan ​​bij de politie zeker hoog in het vaandel. Iedereen binnen onze organisatie levert een bijdrage aan het succesvol uitvoeren van de politietaken en -taken, waardoor Nederland veiliger wordt, een belangrijke zaak die zeker geldt voor de ICT-medewerkers.

Slimme ICT'ers zijn van onschatbare waarde voor de veiligheid in Nederland, of het nu gaat om digitaal speuren, het afweren van cyberaanvallen, het ontsluiten van data of het ontwikkelen van apps voor collega's op straat. Hoogopgeleid, creatief en gemotiveerd leveren zij samen met honderden andere ICT-professionals een belangrijke bijdrage.

Keyfacts

De ICT-afdeling van de politie telt circa 1600 medewerkers. Daarnaast zijn honderden ICT-medewerkers werkzaam in andere expertisegebieden zoals Forensic Investigation, Intelligence, Cyber ​​Security, Digital Investigation etc.

De politie werkt met DevOp-teams en zogenaamde scrumteams om verschillende strategische thema's aan te pakken. Een aantal ontwikkeldisciplines wordt vertegenwoordigd door experts zoals software architecten, developers, testers, implementatie experts, cloud developers, Linux experts, product owners en managers. Daarnaast werken datawetenschappers, data-analisten, (cyber)security-experts en digitale rechercheurs in veel verschillende teams bij de politie.

De politie maakt voor haar werk vaak gebruik van open source software. De volgende producten en technologieën worden onder meer gebruikt binnen de politie: Node.js, TypeScript, RxJS, Angular 6+, Immutable.js, Yarn, Webpack, Karma, Chai, Cypress, Apache, Cordova, Angular schemas, Sharepoint, HTML5 , Java, CSS, Ionic, Xamarin, Samsung Knox, Bash, Oracle, Sybase, C#, Perl, Python enz.

 

Meer weten? Check https://it.kombijdepolitie.nl/