Workshop (NL): Het vakinhoudelijke werk van de leraar

HG00.062
29 May 2024
10:30
- 12:00

Word leraar en inspireer middelbare scholieren! Leraar zijn is veel meer dan alleen goed je vak kunnen uitleggen. Een docent beschikt over verschillende kwaliteiten en kan goed switchen tussen diverse rollen. 

In deze workshop denken we na over de vakinhoudelijke kant van het lesgeven. We staan stil bij de manier waarop je je vak moet beheersen als leraar, en op welke manieren dat in je werk tot uiting komt. De uitdaging is om je eigen vakkennis in te zetten voor de ontwikkeling van die van je leerlingen. Wat doe je met de leerlingen zodat ze zich in het vak ontwikkelen? Hoe kun je de groepsdynamiek gebruiken? Hoe stimuleer je ze tot denken? En dan ook nog voor 25 leerlingen tegelijkertijd. Jacqueline Nijenhuis-Voogt neemt je mee in deze materie.

Jacqueline Nijenhuis-Voogt werkt als docent informatica in het voortgezet onderwijs en als vakdidacticus bij de Radboud Docenten Academie waar ze meewerkt aan het opleiden van nieuwe docenten. Twee jaar geleden heeft ze haar promotieonderzoek afgerond. Het onderzoek was gericht op de vakdidactiek van informatica, waarbij de focus lag op het leren van algoritmen in een contextrijke omgeving. Jacqueline heeft na haar studie informatica eerst in het bedrijfsleven gewerkt en heeft later gekozen voor een baan in het onderwijs.

Come and enjoy various interesting lectures, workshops and maybe even meet your future employer.

24 May 2023 10:00, Huygens Building, Nijmegen

On Wednesday 24th of May 2023, the BBB Career Event will take place! After the success of last year’s event, which was the first physical event in two years, we will yet again organize a physical event. We will make sure that you can enjoy our Career Event just like in previous years!